Herdenking Covid-slachtoffers

Ons land heeft een Herdenking van de Covid-slachtoffers nodig. Help mee!

De ongeveer 35.000 Nederlandse Covid-doden stierven vaak in vreselijke omstandigheden, en laten een groot gat in het hart van hun familie, vrienden en gemeenschappen na. Dat gat kan mede geheeld worden door samen te rouwen, herdenken en praten. Als gevolg van het Nederlandse kabinetsbeleid zijn de meesten ook onnodig overleden, zo staat nu vast.

Deze mensen verdienen daarom een gezamenlijke herdenking. In veel andere landen heeft de overheid mooie en waardige herdenkingen georganiseerd. In Nederland niet, en dus doen wij het. De eerdere herdenkingen verliepen goed en werden zeer gewaardeerd door nabestaanden. En omdat er aandacht was in de meeste media, hebben we hopelijk een kleine bijdrage geleverd aan het helen van de wonden die dit virus in onze maatschappij veroorzaakt.

Doe mee!

Voor een herdenking moet een heleboel gebeuren. Ons kernteam kan de spullen bestellen, halen en brengen. Maar op de dag zelf hebben we veel mensen nodig voor het insteken van de vlaggen. Het is buiten, dus tamelijk Covid-safe en als je wilt kun je natuurlijk een masker dragen. Het vereist geen bijzondere vaardigheden en ook voor mensen met een lichamelijke beperking is er veel te doen, bijvoorbeeld folders uitdelen aan voorbijgangers. Meld je aan via pers@containmentnu.nl of via Twitter.

Crowdfunding

Maar een herdenking kost geld. Het vervoer, de inzet van tijd en kleine kosten kunnen worden gedragen door de organiserende vrijwilligers. Maar het materiaal is een grote kostenpost. Er komt deze keer geen "zee aan kaarsen" op de Dam (zoals onze herdenking in augustus 2020, maar dan helaas veel groter) maar een "woud aan vlaggetjes" op het Malieveld of Museumplein (zoals in de VS). Het budget voor 35.000 waxinekaarsjes met bekers (tegen de wind) is ongeveer 2.500 euro. Zoveel vlaggetjes kosten in de richting van de 5.000 euro. Help ons dat te bereiken!

aan het laden

Mocht er budget overblijven na de herdenking dan zal dit gestoken worden in ons algemene werk. Dit bestaat uit het voorbereiden van een eventuele nieuwe rechtszaak na de succesvolle zaak tegen de Staat, demonstraties en websites.