Internationale Zero Covid Actiedag - 10 April

Beste vrienden, collega's, activisten, actiegroepen en andere bezorgde burgers!

Tot dusver zijn 2,75 miljoen mensen overleden aan Covid-19. In veel landen is een derde golf van de pandemie in aantocht, het aantal incidenten neemt toe, mede door meer besmettelijke en gevaarlijkere mutaties. Tegelijkertijd verloopt de uitrol van vaccins veel te traag om een ​​derde golf te kunnen tegengaan. Toch houden regeringen nog steeds vast aan mislukte corona-strategieën. Nu sommige lobbyisten fel campagne voeren tegen maatregelen die bedoeld zijn om de verspreiding te verminderen, worden fabrieken, kantoren, scholen en winkels koste wat het kost opengehouden. Een Zero Covid-strategie biedt perspectief voor een uitweg uit de pandemie, het is een exitstrategie. Door het aantal besmettingen zo snel mogelijk terug te dringen en door dit vervolgens laag te houden, zouden we duizenden extra doden, vele infecties en het daaropvolgende lijden aan 'Long Covid' kunnen voorkomen.

Op 10 april organiseren meerdere organisaties een online manifestatie om aandacht te vragen voor #ZeroCovid. We staan ook stil bij de 25.000 mensen die Covid in Nederland niet overleefd hebben, helaas grotendeels door onnodige infectie. Wil je meedoen of participeren? Meld het even bij zerocovidactiedag@gmail.com.

Registreer je hier

Tijd: 15:00-17:00

Wij roepen op tot een Internationale Actiedag op 10 april!

Op deze dag willen we onze steun betuigen voor een strategie die een snel en duurzaam einde aan deze pandemie zal maken en het aantal besmettingen tot nul zal terugbrengen, waarbij we die landen en regio's die het meest succesvol zijn geweest in deze pandemie als onze inspiratiebron nemen.

Laten we het lijden en sterven een halt toeroepen, laten we langdurige ziekte voorkomen, evenals de economische problemen die het voortduren van de pandemie met zich meebrengt. We hebben een strategiewijziging nodig: we moeten groene zones definiëren, niet-essentiële bedrijven tijdelijk te sluiten en scholen een paar weken te sluiten met volledige compensatie voor de werknemers en ondersteuning voor alle noodzakelijke zorgwerkzaamheden. We moeten virustransmissie terugbrengen naar een niveau waarop elke infectie kan worden opgespoord, zodat we de transmissieketen kunnen doorbreken. Middels groene zones kunnen we nieuwe besmettingen buiten de deur houden. Laten we niet het risico nemen dat steeds meer nieuwe varianten aan immuniteiten ontsnappen, omdat de pandemie niet onder controle is. Laten we niemand achterlaten en onderdak en middelen bieden aan mensen in nood. Laten we ons hardmaken voor een wereldwijde opschaling van de vaccinproductie door de productiekennis te delen met de wereld. Laten we vaccins en medische benodigdheden wereldwijd beschikbaar stellen en overal een einde maken aan de pandemie.

Op de Actiedag zullen Zero Covid-groepen van over de hele wereld hun stem laten horen. Graag nodigen wij u uit om met uw eigen groep of organisatie deel te nemen aan deze dag. De acties kunnen on- of offline plaatsvinden. Enkele voorbeelden zijn:

- Covid-veilige demonstraties en andere offline acties - Verspreiding van de posters, online of op muren, ramen, enz.

- Online postings / massamailings naar specifieke nationale- of regionale politici, enz.

TOON UW STEUN: We hebben een meertalige posterserie gemaakt om u te helpen uw steun voor een strategiewijziging te tonen, of om een ​​specifiek onderwerp te benadrukken, zoals het belang van erkennen van aerosole transmissie of de behoefte aan veiligere scholen.

U kunt de Nederlandse posters hier downloaden. Print ze, hang ze voor je raam of verspreid ze bij jou in de buurt! Vergeet niet je steun te betuigen door ons je foto's te sturen: zerocovidactiedag@gmail.com en/of gebruik de hashtag #ZeroCovidDayOfAction wanneer je ze op sociale media plaatst.

DOWNLOAD A4 POSTER SERIE

De Zero Covid Movement zal op die dag tegelijkertijd online demonstraties organiseren met internationale deelnemers. We willen graag extra zichtbaarheid geven aan uw lokale acties tijdens dit evenement, evenals op al onze sociale media en andere kanalen.

We willen jullie graag uitnodigen om deel te nemen aan de dag. Neem contact met ons op (zerocovidactiedag@gmail.com) als u een actie wilt/gaat organiseren, en natuurlijk als u vragen of suggesties heeft!

Doe mee met de #ZeroCovidChallenge

Deel een video waarin JIJ laat weten waarom jij voorstander van een Zero Covid strategie bent! Op 10 april zullen wij video's van over de hele wereld delen

Op de actiedag zullen de video's geplaatst worden op de Zero Covid Alliance livefeed en op de social media kanalen (Twitter, Facebook, Youtube en Instagram) van de Alliance partners, waaronder Containment Nu, Solidair Naar Nul en Scholen Veilig, met de hashtags #ZeroCovidChallenge en #ZeroCovidDayOfAction.

Stay tuned en volg ons Containment Nu op Twitter, Facebook of Instagram voor meer informatie over de Zero Covid Day of Action.

The Zero Covid Movement