Video's

Op deze pagina verzamelen wij de video's die ons team publiceerde op bijvoorbeeld Twitter.

Over vrijheid voor jezelf en anderen

Video van 24/8/2020, gemaakt door Stremijn.

Hoe India omging met een epidemie in 1974, en hoe Nederland nu

Video van 12/8/2020 van Stremijn.

Satire: Richito zegt wat hij vindt van Jaap van Dissel op TV.

Economisch afwegingskader kabinetsbeleid, en de fouten erin

In deze video van 11 juni 2020 legt (de econoom) Michael Blok van Containment Nu! uit wat het economische afwegingskader is van maatregelen. Het kabinet gebruikt op zich een normaal afwegingskader. Goedkope "interventies" om de uitbraak te remmen doe je natuurlijk het eerst en laat je het laatst vallen. Naarmate maatregelen duurder worden, probeer je die meer te vermijden. Maar je moet wel een pakket maatregelen nemen dat samen de afname in je Reproductiegetal geeft die je als overheid nodig vindt.

Waar gaat het mis?

  • Het kabinet onderschat de schade van verspreiding van dit virus (jojo-lockdowns, sterfte, massale isolatie van "kwetsbare" mensen)
  • De wens op groepsimmuniteit op te bouwen en zo dure maatregelen te kunnen afbouwen is een wensdroom gebleken, mensen worden misschien niet immuun en raken dat in ieder geval snel kwijt
  • Massaal testen en bron- en contactonderzoek naar internationale maatstaven komen maar niet van de grond bij het kabinet, niet mentaal en niet fysiek
  • Maskers zijn taboe. Dit zal te maken hebben met de fixatie op snel groepsimmuniteit bereiken in maart en april, dan zijn maskers heel onhandig.

De Coronastrategie van het kabinet Rutte. Wat wil hij en wat is daar mis mee?

Deze video van 4 juni 2020 legt op een begrijpelijke manier uit wat de epidemiologie is achter het kabinetsbeleid. Dat beleid neemt teveel risico's met de isolatie van oudere en zieke mensen, met onze economie en met onze vrijheden en gevoel van vrijheid.