Podcast

Containment Nu heeft ook een podcast. Gebruik onderstaande links om je te abonneren, of luister 'm hieronder!

Abonneren

Aflevering 3: Is de rol van groepsimmuniteit uitgespeeld?

Een terugblik op de mediaweek met Containment Nu in de Volkskrant en de Süddeutsche, en de diepte in: wat is het belang van groepsimmuniteit of immuniteitsopbouw, welke rol speelt dat nog in de COVID19-strategie? Er zit een spanningsveld tussen 'rekening houden met de remmende werking van immuniteitsopbouw' (óók als het slechts een 'bij-effect' is) en de remmende werking van maximaal indammen. Wanneer kunnen we ervan uitgaan dat Nederland overgaat op containment dankzij intensiever testen en traceren, en hoe moeten we de rol beoordelen die immuniteitsopbouw nog lijkt te spelen, in elk geval in de gedachten van RIVM en OMT? Alles wordt duidelijk, een beetje dan, in deze podcast van Containment Nu.

Shownotes

Aflevering 2: Gelijkschakeling van de pers: containment & corona in het publieke debat

De afwezigheid van de wereldwijd dominante containment-aanpak in het Nederlandse publieke debat verklaard: hoe de Volkskrant-hoofdredactie vindt dat overheid, wetenschap en journalistiek met één mond moeten spreken, Mark Rutte weet dat hij wegkomt met de ontkenning van de rol die groepsimmuniteit speelde in zijn speech, en hoe het nou zat met dat verdwenen AD-artikel over het RIVM dat niet wilde prijsgeven hoeveel er getest is in de begintijd van de corona-aanpak.

Shownotes:

Aflevering 1: Pilot

15 juni 2020: Jaap Stronks en Michael Blok van Containment Nu kicken de podcast af met een terugblik op de Nederlandse coronastrategie tot op heden.

Shownotes:

Abonneren