Over de petitie

Petitie

Op maandag 23 maart ging de petitie ‘testen, testen, testen’ van start. Deze petitie is begonnen als directe reactie op het nieuws dat Groningen tegen de richtlijnen van het RIVM in meer gaat testen. De petitie is opgezet door Actiegroep Containment Nu!. De activisten van deze actiegroep zetten het liefst nog een stap verder. Zij pleiten voor het heroverwegen van de containment-strategie, zoals in de oproep beschreven.

Wat betekent deze actiegroep voor de petitie?

De petitie ‘testen, testen, testen’ is een onafhankelijk initiatief van actiegroep Containment Nu!. De petitietekst - datgene waar wij toe oproepen onderaan de pagina www.testentestentesten.nl - wordt niet gewijzigd, en handtekeningen worden niet gebruikt voor andere doeleinden.

Met andere woorden: het onderschrijven van de punten van de petitie betekent voor ons niet automatisch een instemming met de oproep van Containment Nu!

Wat gebeurt er met de ondertekeningen?

We gebruiken de petitie vooral als publiek pressiemiddel: een manier om duidelijk te maken aan de politiek dat burgers zich gegronde zorgen maken en transparantie eisen in de overwegingen die gemaakt zijn in de coronacrisis.

Uw gegevens zijn veilig en worden alleen voor deze doeleinden gebruikt.

Het e-mailadres dat u opgeeft kan gebruikt worden voor vervolgmails over onze campagnes, mits u aangeeft deze e-mails te willen ontvangen.

Testen, testen, testen!

Onderteken de petitie die eerder door de actiegroep Containment Nu! gestart is