Breek de tweede golf

De tweede golf is een feit, en het uitblijven van serieuze maatregelen toont aan dat het kabinet niet wil doen wat het beste is voor Nederland: indammen. Teken hieronder de petitie en #BreekDeTweedeGolf!

21 september 2020

Vanaf het begin van de corona-pandemie zit de Nederlandse overheid op het verkeerde spoor. Er werd ingezet op toegestane verspreiding zolang de zorg het houdt, en er werd gegokt op groepsimmuniteit om ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen. De lijst van vermijdbare fouten is lang. Ze komen alle voort uit een strategie van toegestane verspreiding en de onwil om serieus in te dammen:

Containment wordt afgeserveerd met drogredenen. De nul halen onmogelijk? Dat staat te bezien, en als je er dicht bij in de buurt komt is dat beter voor volksgezondheid en economie. Bovendien komen er nieuwe instrumenten bij, zoals sneltests en mogelijke vaccins.

We steven wederom af op overspoelde ziekenhuizen, met grote schade voor de volksgezondheid en economie. De huidige maatregelen zijn niet afdoende. Het is tijd voor containment.

aan het laden